Bayley-III-NL Motoriekschaal

"Zicht op de motorische ontwikkeling van het jonge kind"

bayleyp1

Speciaal voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten is het ook in deze editie van de Bayley weer mogelijk de Motoriekschaal los aan te schaffen. De Motoriekschaal van de Bayley-III-NL is specifiek bedoeld om de ontwikkelingen van de motoriek van het kind te bekijken en bestaat uit een fijnmotorische subtest en een grofmotorische subtest. In het motorische gedeelte van de BSID-II-NL zat alleen grove motoriek. De Motoriekschaal van de Bayley-III-NL geeft dus een completer beeld van de motorische ontwikkeling van het kind. Met behulp van de Motoriekschaal kan de professional in kaart brengen hoe een kind zich ontwikkelt op motorisch gebied en die bevindingen gebruiken om een behandelings-/begeleidingsplan op te stellen. De Bayley-III-NL Motoriekschaal is in te zetten bij kinderen vanaf 16 dagen tot en met 42 maanden en 15 dagen.

 

Klik hier om de Bayley-III-NL Motoriekschaal te bestellen

 

Verschillen met de BSID-II-NL-M:

  • Nieuwe normen
  • Dagnormen (alleen wanneer er gekozen wordt voor digitale scoring)
  • Verbeterde stimulus materialen
  • Verbeterde psychometrische kwaliteiten
  • Vereenvoudigde afnameprocedure, oa. duidelijke instap-, omkeer- en afbreekregels
  • De Motoriekschaal bestaat nu uit de subtests Fijne Motoriek en Grove Motoriek

 

Scoring

Scoring vindt plaats via het digitale testplatform van Pearson, Q-Global. Op dit platform zijn dagnormen beschikbaar voor de precieze leeftijd van het kind, dit zijn de meest nauwkeurige normen. Scoring is hiermee gemakkelijk (snel en nauwkeurig) en de resultaten zijn direct in een overzichtelijke rapportage beschikbaar.

 

Klik hier om de Bayley-III-NL Motoriekschaal te bestellen

Altijd als eerste op de hoogte?

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe white papers en webinars door experts, events, nieuwe producten en aanbiedingen?