Deze site is onderdeel van Pearson Benelux B.V.
always learning
Bezig met laden...
0

Handboek psychodiagnostiek en beperkte begaafdheid

Artikelnummer: ISBN 9789026522628

Snel overzicht

Auteurs: Dirk Kraijer en Jan Plas

Koop bij Bol.com
 • Details

 • Informatie

 • Vragen?


 • Het Handboek psychodiagnostiek en beperkte begaafdheid is sinds de eerste uitgave uit 1997 (met de titel Handboek psychodiagnostiek en verstandelijke beperking) uitgegroeid tot een regelmatig te vernieuwen standaardcompendium voor de gedragswetenschapper die diagnostiek verricht bij mensen met een verstandelijke beperking.


  Aangezien de zorg voor licht verstandelijk beperkte mensen (LVG) en de jeugdzorg steeds meer zijn gaan samensmelten, is de doelgroep steeds verder uitgebreid. Ook de categorie zwakbegaafden (IQ-bovengrens omstreeks 85/90) maakt er inmiddels deel van uit. De bruikbaarheid en toepasbaarheid van de vele instrumenten in deze brede zorgsector worden in deze uitgave uitgebreid besproken. Wij noemen de DVK, SEV, TAK-R, LEM, K-SNAP, TAT, FRT, ZALC, NPV-2, NPV-J-2, CBSK, VAK 4-12, PMT-K-2, ASL, SCARED en VTCI. Daarnaast worden de DM-ID, ADESS, DSVH, BSID-II Low Vision en Low Motor, Schlichting-Schlichting, SEO-R en ESSEON-R – van belang bij de zorg voor personen met een verstandelijke beperking – besproken. Ook de ondertussen verschenen WPPSI-III, WNV, SON-R 6-40, WAIS-IV, RAKIT-2 en DSM-5 komen aan de orde. Los hiervan onderging de tekst op basis van de jongste literatuur vele aanpassingen. Ongetwijfeld zal de vijfde uitgave van dit gebruiks-, liever verbruiksboek, binnen een steeds groter deel van de hulpverlening, zijn weg vinden.


  Dr. D.W. Kraijer was klinisch psycholoog-orthopedagoog en onderzoeker bij Vanboeijen en de Stichting Research Ontwikkelingsbeperkingen, beide te Assen. Hij overleed in 2007.
  Drs. J.J. Plas is psycholoog, was voorzitter intaketeam en coördinator poliklinische diagnostiek, behandeling en advisering bij Vanboeijen te Assen. Hij is werkzaam in een eigen praktijk en is consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise.


  ISBN
  978 90 265 2262 8


  Jaar van uitgifte
  2014


  Druk
  5e druk


  Pagina's
  464 pagina’s


  A / S / W
  W


  Doelgroep
  Clinici-practici, gedragswetenschappers, studenten psychologie en pedagogiek.


 • Product categorie Boek
  Uitvoer type Nee
  Doelgroep Nee
  Leeftijd Nee
  Onderwerp Diagnostiek en classificatie, Verstandelijke beperking
  Search weight 5
  Special Stock status N/B
 • Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

  Stel uw vraag over dit product